Boomhoroscoop

De Keltische boomhoroscoop

Al ver voor onze jaartelling leefden de Kelten in grote delen van Europa. Van hen is bekend dat de natuur een belangrijke rol in hun leven speelde en dat ze bomen aanbaden.

 

De Kelten kenden dan ook een kalender, de boomhoroscoop, die gebaseerd was op 21 verschillende bomen. Hun kalenderjaar deelden zij in 39 periodes in.

Van de 21 horoscoopbomen “regeerden” 17 verschillende bomen tweemaal per jaar. Zo’n 10 dagen in het voorjaar en nogmaals een aantal dagen in het najaar. De 4 overgebleven bomen waren belangrijke bomen, Heilige Bomen genoemd. Zij vormden de overgangen tussen de verschillende seizoenen en “regeerden” slechts 1 dag.

 

De Kelten waren ervan overtuigd dat de specifieke kenmerken van de horoscoop-bomen ook op mensen van toepassing waren. Zo vertaalden ze de eigenschappen van de boom naar menselijke karaktereigenschappen. Denk aan de appelboom, een gévende boom, die de mens voorziet van bloesem, vruchten en hout. De mens die in het teken van de appel is geboren, de appelboommens staat voor de gevende mens, lief, beminnelijk en tolerant. Een ander voorbeeld is de eik. Robuust, levenskrachtig en dominant. De eikenmens is geaard, a-romantisch en onafhankelijk. Natuurlijk geeft de boomhoroscoop geen sluitend beeld van iemands karakter. Waar of niet waar, het is simpelweg leuk om je eigen horoscoopboom in de tuin te planten of het terras ermee te verfraaien.

 

Als cadeau

Een horoscoopboom is een bijzonder en waardevol cadeau om te krijgen. De ontvanger krijgt als het ware een symbool van de schepping, van het leven. Mooie momenten om een horoscoopboom te geven zijn een trouwerij, jubileum, opening van een bedrijf of een geboorte. Een horoscoopboom geven als warme herinnering aan een overledene is evenzo goed een waardevol gebaar.

 

Klik hier om een boom cadeau te geven.

 

Onderstaande poster is op A3-formaat en afgedrukt op 250 grams papier. De poster is te bestellen en kost inclusief verzendkosten

€ 7,50 per stuk.

 

Contactgegevens De Kleine Boom
M 06 - 18 43 67 77
E