Tuingereedschap

Jarenlang gebruik van allerlei tuingereedschappen heeft ons op de tekortkomingen van de diverse attributen gewezen. Dat heeft ertoe geleid dat we zelf aan de slag zijn gegaan met het optimaliseren van diverse tuingereedschappen. Zo hebben we inmiddels zelf twee schoffels ontworpen (001 en 002) die exclusief voor ons worden vervaardigd door een deskundig smid. De schoffels zijn van hoogwaardig staal (hardox-staal) en voldoen aan alle eisen voor een soepel en gestroomlijnd gebruik in de diverse grondsoorten.

Hardox-staal is een zeer slijtvast materiaal dat ook gebruikt wordt voor het maken van kraan- en shovelbakken.

 

 

Schoffel nader bekeken:

Het schoffelblad wordt ruitvormig laser gesneden uit hoogwaardig staal. Aan dit schoffelblad worden de schuine snijkanten gefreesd, geslepen en daarna gehard en vervolgens gericht zodat het schoffelblad mooi vlak is.

 

De steelvoet wordt vervaardigd uit massief rond staal dat op maat kan worden gemaakt voor de gebruiker (persoonsgebonden). Ergonomisch gezien is dat een geweldige ontwikkeling. Op deze manier heeft elke gebruiker de schoffel die wat maat betreft het beste bij hem/haar past. 

 

De steelhouder wordt conisch gesmeed van staal passend voor de steel en heeft 2 gaten om hem vast te zetten aan de steel.

 

De samengestelde schoffel word dan nog genummerd en gemerkt met het logo van de Smederij en geheel gericht en gecontroleerd.

 

Bij schoffel 002 is het staal nog geharder. Een minimuscuul sleufje in het midden van de schoffel zorgt ervoor dat die gladder door de grond glijdt en er minder grond blijft plakken. 

 

We leveren 2 maten, een schoffel van 21 cm en een schoffel van 23 cm.

We garanderen exclusieve super kwaliteit, kortom een echt topproduct. 

 

Prijs:

Deze handgemaakte op de gebruiker aangepaste schoffels kosten: 

 

21 cm € 95,00 incl. BTW + bijpassende steel

23 cm € 99,00 incl. BTW + bijpassende steel

 

Voor een goede werkhouding is het erg belangrijk dat de steel de juiste lengte heeft. Wij leveren de schoffel bij u thuis af, waardoor we meteen in de gelegenheid zijn om de juiste lengte van de steel te bepalen. 

 

Mocht u interesse hebben in deze kwaliteitsschoffels, dan kunt u contact met ons opnemen.

Contactgegevens De Kleine Boom
M 06 - 18 43 67 77
E